Archive for Curs 2013-14

Lectura cooperativa

Grapats de poesiaEl primer diumenge de maig

Tradicionalment el primer diumenge de maig és el dia que el calendari dedica a les mares.

Hauriem d’anar  fins a l’antiga Grècia, per trobar  les primeres manifestacions que   honoren la figura materna. D’aleshores ençà, segons a quins llocs s’ha continuat celebrant aquesta diada, això sí, en dates diferents. Vegeu si no el que hi diu a la viquipèdia.

 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Dia_de_la_Mare

 

És molta la literatura infantil que parla sobre les mares i tots els vincles afectius i de relació que s’estableixen amb els seus fills.

La biblioteca de Cocentaina ha publicat un tauler on s’hi troben molts de llibres que parlen sobre la mare.

llibres

 

mares

Un altre dels taulells, Moms readers in art history / Mamas lectoras en el arte, presenta diferents pintures en les que la mare està llegint o escoltant la lectura dels seus fills/es. La lectura com eix d’unió i sentiment matern-filial. Artistes famosos i altres no tan coneguts que al llarg de la història de l’art han retractat aquests moments.

Una bona tria de llibres

Nou butlletí de la Biblioteca Rosa Sensat.

EL GARBELL  és el nou butlletí periòdic de la Biblioteca de Rosa Sensat, que fa una tria dels llibres que han arribat a la biblioteca, i que el Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil ha llegit i valorat, citats i ressenyats en el butlletí Quins llibres.

Sant Jordi 2014